Nyheter

NY REKOMMENDERAD PRISLISTA - GILTIG FROM 2015-04-01

Här kan du ladda ner ny rekommenderad prislista på vårt sortiment. Giltig from 2015-04-01.

 


 

VI SÖKER PRODUCT MANAGER/DESIGNER TILL TEXET AB

Product Manager/Designer till Texet AB

Texet AB och våra varumärken James Harvest/Sportswear, Printer Active Wear och Mac One siktar på Champions league med avseende på design och kvalitet och vi söker därför en textil Product Manager/Designer. 

Som Product Manager/Designer på Texet AB driver du utvecklingen och designar företagets produkter och sortiment. 

Du har det övergripande ansvaret för våra olika produkters uttryck, funktion och kvalitet mot respektive målgrupp och marknad. Du bär det kreativa och konceptuella ansvaret för att våra produkter, kollektioner och sortiment i respektive varumärke är kommersiella och överensstämmer med våra varumärkens vision, design och uttryck. Du driver produktutvecklingen i samråd med VD och konceptgrupper för de olika varumärkena.

En stor och viktig del i ditt arbete är att färdigställa plaggskisser, jobba med produktdetaljer, göra färgkartor, labels osv.  Från idé till produktionsduglig skiss. Skissar gör du i Illustrator och informationen samlas sedan i Quest PDM. 

Framtagande av den fysiska produkten sker sedan huvudsakligen genom samarbete med koncernens centrala inköpsorganisation, där produktutvecklingsprocessen och kvalitetssäkringen är central för at nå uppsatta leverans- och kvalitetsmål.

 

Du är även delaktig i presentationer där du förväntas sälja in och driva varumärkeskänslan från första utkast till färdig kollektion. 

Arbetet innebär även att identifiera och fastlägga trender och teman vilket gör att du kontinuerligt utför produktresearch och konkurrentbevakning. 

I tjänsten ställs stora krav på känsla för färg, form och trender. Givetvis har du ett starkt kommersiellt tänk och ett genuint intresse för mode och koncept. 

Du har relevant utbildning/erfarenhet med inriktning mot mode och textil. Du har gärna flerårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet från varumärkes-/konceptbyggande arbete och att du har arbetat med sammanhållna kollektioner/teman. Vi vill att du har förståelse för affären och god kännedom om inköps- och produktionsprocess. 

CSR är en naturlig del av arbetet och ska drivas såväl i egen regi som enligt koncernens policy. Övriga uppgifter är bland annat att bistå och informera alla intressenter – exv. inköps-, marknads-/säljavdelning samt systerbolag - med produktrelaterad information.

Erfarenhet av liknande uppdrag är ett krav. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering på Texets kontor i Upplands Väsby. I tjänsten ingår resor i Europa och Asien (ca 30 resdagar per år). 

Sista ansökningsdag 20150401. 

Ansökan/frågor till VD. Krister Jonfelt – krister.jonfelt@texet.se - 0708-998033 

Texet AB, med kontor och lager i Upplands Väsby, ingår i New Wave Group och är en ledande grossist av profilkläder. Under egna varumärken - James Harvest Sportswear, J.Harvest & Frost, Printer Active Wear och Mac One  - marknadsför och säljer bolaget profilkläder via återförsäljare, systerbolag och distributörer i större delen av Europa samt Canada, Australien och Nya Zealand.